fredag 17 februari 2012

Serier, statistik & parafernalia



Kom fram till Uppsala stadsbibliotek strax efter tre, kånkande på ramarna och pappslöjden jag stretat med under förmiddagen, ständigt avbruten av efemärt trams i stil med obetalda fakturor, felande momsregistreringsnummer och överbliven pastasallad. Och detta skulle alltså föreställa min lediga dag.
I alla fall, väl framme möttes jag av detta mystiska paket, som någon till råga på allt delvis rivit upp.



Friedrich Nietzsche, Enver Hoxhas underkropp och en liten blå skylt med texten "pryo-elev"? Kan det vara..?



Ja, min far hade skickat min ungdoms anslagstavla, den som jag hypade härom veckan!



Till råga på allt hade han snickrat en portabel monter till den! Farsan är allright.



Efter en massa tummen-mitt-i-handen-excesser är anslagstavlan nu på plats (om den inte trillat ned de senaste timmarna), som en del av den lilla utställningen Serier, statistik & parafernalia. Den gör tre nedslag i mitt liv - 1982, 1991 och 2008. Till vänster ses "konstverket" Världskrig, som tidigare ställts ut i Stockholm, Frånö och Tokyo.



Det är med några serieoriginal också. Jag är serietecknare.



Och här ser man alltihop. Observera att ingen hunnit städa.



På väggen mittemot huserar David Liljemarks storslagna Boltzius & Thorelius-utställning, full av gammal analia. Värjkäppen!



Och på den tredje väggen: Matilda Rutas svävande tavlor. Vi gör'ne bra.

Utställningen pågår till den 10 mars. På själva avslutningsdagen kommer jag och pratar samt signerar böcker. Klockan 14. Vi ses.

torsdag 16 februari 2012

In an ancient gallery, on the wall. Pictures of leaders, that couldn't fall


Fan, vad mycket jag haft att göra och ännu har att göra. Men nu finns det ett och annat att skriva om. I söndags tog jag sista chansen att se utställningen Författarhem på Stockholms stadsbibliotek. Fotona var väldigt fina, och det faktum att jag ser ännu mer ut som Steve Buscemi än vanligt på mitt porträtt vägs upp att jag placerats mellan två av de bästa kvinnorna i Kultursverige. Utställningen är alltså borta nu, men kommer att finnas på Stockholmskällan vad det lider.



Annars så är det skitamycket att göra på Galago för tillfället, och livet spelar i största allmänhet på tio. I afton är jag till exempel dubbelt dubbelbokad, då jag 1) har trycklämning för tv-spelstidningen jag korrekturläser, 2) borde vara lite värd på Ordfronts författarmingel, 3) har styrelsemöte i bostadsrättsföreningen och 4) har föräldramöte på dagis. Men vi finner väl på någon råd. Lustigt hur Mats kamp bara fortsätter och fortsätter trots att boken tagit slut, som ett dvd-extramaterial ingen har önskat sig eller efterfrågat.



Dear international readers of the bloggn: for more than a year, my graphic novel Hey Princess has been available for iPhone, but only in Swedish. Now, the beautiful people at Top Shelf Productions, my American publisher, have added the book to their iOS App library. You can download the app for free, and then buy Hey Princess digitally for something like 6 dollars. In the Swedish app store it costs 38 kronor. The American Hey Princess is available for iPad as well, and its uncensored! Click the banner that says "Download our iOS app" to download their iOS app.

Och så lite (mer) propaganda:

Galago har en ny, fin hemsida! Så sent som idag använde jag den som plattform för att ännu en gång, bjäbbande som en skitarg liten terrier, bita Timbro i benet. Läs texten här.

En liten men fin recension av Mats kamp finns i dagens Västerbottens Folkbad.

På lördag (18/2) öppnar en utställning Uppsala stadsbibliotek, där jag medverkar tillsammans med Matilda Ruta och min barndomsvän David Liljemark. Jag kommer att ställa ut statistik, serieoriginal och parafernalia, så kom och titta för tusan! Tyvärr är jag inte närvarande vid vernissagen, men den 10 mars, då utställningen avslutas, pratar jag om mina serier, min statistik och min parafernalia kl 14:00.

måndag 6 februari 2012

Stockholm - Umeå



Ny vecka, nya köttbullar. På torsdag är jag i Umeå och pratar, visar bilder och signerar på Bokcafé Pilgatan. Kl 18:30, Pilgatan 14. Entré: 40:-/20:- för ungdom/medlem. Det ska bli härligt, och ni är varmt välkomna.

En annan grej: I utställningen Stockholms författarhem, som just nu pågår i Stadsmuseets rotunda, kan man bland annat se mitt hem (just det, lägenheten där jag putsar och fejar och diskar i hela sista tredjedelen av Mats kamp). Jag har faktiskt inte sett bilderna själv ännu, men de sägs vara mycket fina. Läs mer här.

Annars sitter jag mest bara och arbetar med kommande Galagoböcker den här veckan. Vi kommer att ha en tämligen fantastisk utgivning i år!

lördag 4 februari 2012

I was a teenage anslagstavla



Denna anslagstavla hängde i mitt tonårsrum, och uppdaterades senast ca 1992. Det är mycket här som gick under den dåtida benämningen "kult", så om något verkar konstigt eller tvivelaktigt äger det sin förklaring. Numera står den lutad mot en vägg i mina föräldrars uthus.

torsdag 2 februari 2012

Det är en tok-klok-värld!



Den kanske mest uppskattade och omdiskuterade serien i Mats kamp är Tok-klok: Scener från ett föräldrakooperativ. Nu finns hela den långa, spännande serien att läsa på Galagobloggen alldeles gratis! Läs, läs om, sprid till dina vänner!

onsdag 1 februari 2012

"Tänk globalt, blogga lokalt"



Wööööh, jag har varit så upptagen med kampsporten och LCHF-dieten att jag missat att tipsa om mina krönikor i excellenta lokalorganet Tidningen Liljeholmen/Älvsjö. Tre stycken har dte hunnit bli sedan sist:

En om att bli vuxen som kan läsas här.

En om den utflyttades dåliga samvete finns här.

Och, till sist, en om engagerade dagisföräldrar här.

Förhoppningsvis kan de vara givande även för personer bosatta utanför Hägersten, men jag lovar inget.