måndag 20 juni 2011

Sneak Preview

Kolla! Det är nästan som en trailer!









fredag 10 juni 2011

Ivar Lo-festen 2011


Nästa lördag är det dags för Ivar Lo-sällskapets årliga sommarfest, kongenialt nog i Ivar Lo-parken på Söder i Stockholm, mitt emot ingången till Ivars (och mitt) gamla hus på Bastugatan 21. Som synes är det jag som gjort årets affisch, och till råga på allt kan man vinna originalteckningen till affischen och en massa andra "coola Galagoprylar" om man kommer dit och köper en lott. Det brukar vara gemytligt, bra och familjevänligt, så kom kom kom!

tisdag 7 juni 2011

M A N I



Det har varit så kallad långhelg, vilket i mitt fall har inneburit att sitta böjd över matbordet med en penna i handen 16 timmar per dygn. Mina enda avbrott var för sömn och mat, min enda rekreation att se ett halvt Game of Thrones-avsnitt till middagen. Redan i torsdags tog Victoria Ellen i famnen och vrålade "nu tar jag med henne och åker till min mamma!". Gråtande. I går kom de hem och jag bara fortsatte med mitt tarv.

Jag känner att det har blivit en osund fixering att bli klar med den här boken, vars titel ironiskt grinar mot mig. Mats kamp. Jag märker hur min kropp börjar förändras. Än håller ryggen, nacken och högerarmen, men jag är sannerligen inte i toppform. De senaste tre veckorna har jag ritat 30 seriesidor och tre illustrationer.


Tankarna far omkring i huvudet som ondsinta djinner. Statistik. Påhittade mål att uppnå. "Nu har jag ritat fler sidor i år än under hela 2010." "Bara fem sidor till så är min hög större än Simon Gärdenfors hög." I helgen passerade jag milstolpen "nu är den nya boken längre än Hey Princess", vilket firades med en surfrunda.

Men nu ska vi inte vara såna. Jag är serietecknare, och jag älskar det.